Koncert megrendelhető: Csordás Petra 0630-9351-605

Kiscsillag biográfia:


A Kiscsillag zenekar 2005 tavaszán alakult, három olyan zenészből, akik a 90-es évek elején már játzottak eggyütt a Kispál és a Borz zenekarban (Ózdi Rezső, Lovasi András, Bräutigam Gábor). Hozzájuk csatlakozott Leskovics Gábor (PUF, Kispál). A célok egyelőre nem nagyratörőek, ez egy szabadidőzenekar - bár az nem sok van,családjuk és egyéb zenekaraik mellett a tagoknak-, azért egy bő fél év alatt sikerült összehozniuk egy nagylemeznyi anyagot (2006 októberében megjelent első albumuk, Greatest Hits vol 1. címmel.)aztán majd meglátjuk.
A zenekart Lovasi elmondása szerint egy női énekessel szeretné kiegészíteni, mivel ő megelégedne a gitározással.

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek – őket az utóbbi idők Kispál Originál koncertjein is láthattuk – valamint a Kispál és a Borz kültagjának, Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora. A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, közben elkészült egy demó, végül pedig a teljes lemezanyag. A Kiscsillag debütalbuma az elmúlt évek legjobb Lovasi-cucca - legalább akkora izgalom és felüdülés, mint a Bandi a hegyről lemez volt annak idején. Talán a frissesség, talán a kötetlenség, talán a hobbizenekar-jelleg miatt laza, üde, karcos és spontán, kellő mennyiségben kibukott, genyó és kegyetlen, a megfelelő árnyalatokban érzelmes és szívhezszólós, épp annyira, olyan arányban gúnyos, megfejtős, valóságos és kitalált, amennyire kell. Lovasis meg nem is.
A 13+1 számot tartalmazó, háromnegyed órás Greatest Hits vol. 1. mindemellett - nomen est omen, önbeteljesítő jóslat, kinek mi jut eszébe - csupa emlékezetes számmal szolgál. Ott a szürreál és a hiperreál közt pendliző nyitószám, az Állnak a férfiak, a kedvesen gonoszkodó Ha én lennék, a táncos, vadulós Kockacukor és a PVSK-s kosáredző és egykori szövetségi kapitány, Rátgéber László által angolul elóbégatott dadaista punk, a Russian In The School. Aztán a meghökkentő, egyszerre súlyos és elszállt Mol-kútnál, a road-movies, közéletis, közérzetis húrokat pengető, szívbemarkoló Menetszél, a légies Tűkön táncol vagy éppen a legkevésbé sem légies Feketemosó. És így tovább: van miből válogatni.
Ja, és végül, de nem utolsósorban: külön kiemelendő Tövisházi Ambrus (Amorf Ördögök, Erik Sumo Band) zenei rendező személye, akinek produceri kezelése a lehető legjobbat tette a zenei anyagnak. Érthető struktúrák, izgalmas és harapós gitárhangok, masszív dobhangzás, nyekergő orgonák, dalonként rendre érdekes hangzásbéli megoldások, a tartalom és a forma egysége dicséri munkáját.

A hanghordozót az idén életre hívott, Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó adja ki. A Megadó Kiadó – tervei szerint - kis példányszámban jelentet meg és mutat be - általa - arra érdemesnek tartott magyar könnyűzenei produkciókat, melyek a nagy nemzetközi kiadókhoz mérve viszonylag szűk réteghez szólnak.